Konu Detayı

SEO Nedir? Ticari Faydaları Nelerdir?

SEO, İngilizce anlamı ile Search Engine Optimization ve Türkçe anlamı ile de Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelen günümüz bilişim sektöründe olmazsa olmazlardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Bildiğimiz üzere bir firmanın en önemli kurumsal kimliklerinden birisi de web sitesidir. Günümüz e-ticaret kavramının çok ciddi bir şekilde yaygınlaşması ile birlikte insanların bu anlamda ki beklentileri de çok ciddi noktalara ulaştı. Firmalar, artık potansiyel müşterilerine internet üzerinden çok daha kolay bir şekilde ulaşmaları gerektiğini de iyi biliyorlar. Bir web sitesi, öncelikle görselliği ve kullanışlılığı ile birlikte içerisinde firma ile alakalı olarak taşıdığı bilgiler ile kullanıcıyı cezbeder.

Bir kullanıcı, doğrudan bir şekilde sizin firmanızı tanıyor ise şayet alan adını (www.firmaadi.com) girerek sitenize ulaşabilir. Ancak tüm Türkiye genelinde herkesin firmanızı tanıması mümkün değildir. Bu nedenle insanlar, güvenilir firmaları bulmak amacı ile başta GOOGLE olmak üzere diğer tüm arama motorlarını da kullanabilmektedirler. Zira sizlerde belli başlı durumlarda firmalara ulaşabilmek için arama motoru kullanıyorsunuz. Her ne şekilde arama yaparsanız yapın, arama motorlarında en kötü ihtimal ile sizlere karşı sunulan 1.000.000 sonuç bulunma ihtimali son derece yüksektir. Sizce kullanıcı 1 Milyon sonucu da inceler mi? Tabi ki hayır. Karşısına ilk sayfada çıkan sitelerden başlar ve en fazla 5 sayfa ileriye gider. Kısacası 50 sitelik bir sonuç sıkalasını inceleme altına alır.

SEO Nedir?

İşte bu noktada arama motoru optimizasyonu devreye girer. Web sitenizi arama motorlarında en üst sıralara yükseltmek için yaptığımız çalışmalar bütününe bizler SEO adını vermekteyiz. Arama motorları, web sitelerini değerlendirirken birçok farklı kıstas sunar. Buna göre siteleri değerlendirir ve sıralama belirler. Sizinle aynı içeriğe sahip ve aynı ürünü pazarlamak isteyen firmalar arasında ki rekabet durumu çok önceden düşünülmüştür.

Firmalar arası rekabetin arama motorlarında ne denli önemli olduğunu elbette ki zaman içerisinde anlıyorsunuz. Kullanıcıyı iyi analiz etmek gerekir. Başta kendinizden yola çıkmalısınız. Arama sonuçlarında 5.sayfadan öteye kaç kere geçtiniz? Bu neden dolayısı ile web sitelerinizi arama motorlarında yüksek sıralarda çıkarmak ve müşteri potansiyeline ulaşmak da son derece önemlidir.

SEO’nun Ticari Faydaları

İnsanlar herhangi bir firmaya ihtiyaç duyduklarında artık arama motorlarını kullanmaktalar. Peki firmanız arama motorlarında ilk sayfalarda ve hatta ilk sayfada çıkarsa müşteri potansiyelinde ki yükseliş ne denli olur? SEO uygulamaları bu neden dolayısı ile çok önemlidir. Aktif müşteri kitlesine ulaşabilmek için öncelikli olarak web sitenizin arama motorlarında yükseliş sağlamasına özen göstermelisiniz. Yeni bir tasarım SEO uygulamaları ile desteklenmesi, kısa zaman içerisinde çok daha mükemmel sonuçlar doğurur.

Arama motoru, web siteniz içerisinde ki doyuruculuk unsurlarını da dikkate alır. Bir kullanıcı sitenize girdiğinde firmanız ve hizmetleriniz ile alakalı tüm detaylı bilgilere ulaşabilmek zorundadır. Bu da ziyaretçinin sitede çok daha uzun bir süre kalmasına imkan tanır. Dolayısı ile web siteniz arama motorlarında bir kademe daha atlaması mümkün olacaktır.